title, meta keywords, és description tagok

A keresőoptimalizálásnak volt olyan szakasza, amikor a meta keywords, és description tagok jelentősége jóval nagyobb volt. Mára jelentőségük jócskán lecsökkent, ennek ellenér mindenképpen érdemes foglalkozni velük. A title tag azonban rendkívül fontos és szerves része az oldalnak.


Title tag

Az a szöveg, ami a böngésző tetején jelenik meg. Már csak ezért is rendkívül fontos, hiszen erre kattintanak, vagy nem kattintanak a kereső felhasználói. A HTML forrásban a <title></title> elemek között találjuk.

Bármelyik tartalmunk TITLE tag kitalálásakor figyeljünk arra, hogy a szöveg az oldal tartalmára nézve teljes mértékben releváns legyen, illeszkedjen hozzá, hiszen az oldal címe az oldal tartalmát kell, hogy leírja. A TITLE tagban szeretjük megjeleníteni a weboldalt üzemeltető céget vagy a weboldal domain nevét is, főként céges weboldalak esetén. Ezt a keresőoptimalizált TITLE tagot követően kötőjel (-), kettőspont (:), vagy a pipe karaktert (|) követően tegyük.

A sikerhez meg kell találni azt a keresőoptimalizált szlogent, amelyre felfigyelnek az emberek, hiszen amellett, hogy weboldalunk jó helyen jelenik meg, az igazi célunk, minél több kattintás elérése.


Meta keywords

Ebben a mezőben írhatjuk le, hogy mely kulcsszavakról szól oldalunk. Szavakat és kifejezéseket kell ide írni vesszővel elválasztva, például így:

<meta name="keywords" content="kulcsszó1, kulcsszó2 " />

Fontos, hogy a tartalomra jellemző kulcsszavakat helyezzünk el, legfeljebb 8-10-et. Figyeljünk arra, hogy a kulcsszavak szerepeljenek az oldal tartalmi részében is. A felsorolásban egy kulcsszó kifejezésként csak egyszer szerepeljen, de konkrétan egy szó szerepelhet több kifejezésben is, ha azok ettől még különbözőek lesznek. A kulcsszólistát az adott oldalra kell megalkotni, nem a teljes weboldalra. Sok weboldalszerkesztő ugyanazt a listát használja minden egyes oldalon, hibásan! A kulcsszavak mindig az adott oldalhoz kapcsolódnak és nem a teljes weboldalhoz. Az oldalra nem releváns kifejezéseket ne írjunk ide.


Meta Description

A meta keywords-höz hasonlóan nem akkora már a szerepe ennek a HTML tagnek, mint régebben, de azért mindenképpen érdemes vele foglakozni. Az oldal tartalmának 1-2mondatos összefoglalását kell az elembe elhelyezni. Figyeljünk arra, hogy a szöveg hossza 150-200 karakternél ne legyen hosszabb.

<meta name="description" content="" />

Ez az összefoglaló az oldalra jellemző legyen, és a weboldal egyes oldalaira különböző szöveget helyezzünk el. Sokan a keywords-höz hasonlóan minden oldalon ugyanazt a leírást alkalmazzák, helytelenül.

Mindkét tagot tehát oldalanként egyénileg átgondolt szövegekkel, kifejezésekkel kell feltölteni.Kungl István

Látogatókban gazdag szép napot kívánok!

Kungl István vagyok, az oldal tulajdonosa. Azzal a céllal hoztam létre ezt a honlapot, hogy összefoglaljam, megismertessem Önnel azokat a módszereket és eszközöket, melyekkel a weboldala a keresőoptimalizálás révén megszerezheti a legjobb pozíciókat a keresőkben.

Tudjon meg többet a keresőoptimalizálásról!

Néhány vélemény, amit olvasóim írtak:

Elolvastam a keresőoptimalizálás tanfolyam anyagát és azonnal elkezdtem átalakítani az oldalunkat, már pár nap elteltével az oldalunk elindult felfele a ranglistán. Tovább alakítottam az oldalt és a viszont linkeket. Jelenleg már több kulcsszóra is az első helyen van a weboldalunk és még több szóra az első, második oldalon. Az oldalunk forgalma és így az új vevőink száma is megtöbbszöröződött.

Nagy Béla
www.frissitomasszazs.hu

Köszönjük a hatékony segítséget. Az új ötleteknek hála megduplázhatjuk (sőt akár többszörözhetjük) látogatottságunkat, növelhetjük ügyfélkörünket.

Üdvözlettel:
Kati és az Intézzük Bt stábja

Csodálom azt az nyíltságot és őszinteséget, amellyel közkinccsé tette ezeket az információkat. Bevallom nagy része számomra ismert volt, de fél évembe került innen-onnan, fél információkból a beszerezése, ezért féltve őriztem ezt a tudást. Végigszántottam érte az internetet.

Köszönettel:
Kovacsics András
www.kerekbt.hu

Kedves Kungl István!

Köszönjük, hogy részt vehettünk a keresooptimalizálási tanfolyamán. Nagyon sok hasznos dolgot tudtunk meg. Már bele is kezdtünk a megvalósításba és tényleg tapasztalható a látógatók számának növekedése.

További sok sikert kívánunk a munkájához!
Köszönettel:
Patent Service Kft.
www.nagykaland.com

Tisztelt Kungl István!

Rengeteg hasznos információt osztott meg a közönségével,aminek tudatában mindenki egy minőségi színvonalas és tartalmas oldalakat tud alkotni,és amiért minden elismerésem illetve köszönetem.Csakis bíztatni tudom a következő lépésekre.

Szitányi András
www.weboptimal.hu